onsdag 3 december 2014

Ugnsomelett med champinjonstuvning

Idag har jag stått och rullat köttbullar och lyssnat på julmusik. Det blir ju liksom roligare med bra musik i bakgrunden och så hade jag trevligt sällskap av min lille hjälpreda Ludwig i köket idag. Han gillar verkligen att vara med bland bunkar och kastruller, smaka, baka, kladda och kavla, det är nog det han gillar allra bäst. Köttbullarna gjorde jag i ugnen (RECEPT HÄR >>) och till köttbullarna gjorde jag en ugnsomelett med champinjonstuvning. Såå gott!!
Ugnsomelett är mittemellansvårt att göra. Följer man receptet fullt ut så misslyckas man inte, men det är verkligen viktigt att göra precis som det står. Särskilt med mjölkmomentet.
Det här är den typen av omelett som man brukar bli serverad vid större julbord på restauranger och värdshus. Helt klart den godaste omelettvarianten om ni frågar mig. Lika god med både champinjonstuvning och räkstuvning. Och vet ni vad, persiljan på bilden hämtade jag ute i en kruka på trappan, idag, mitt i vintern!
Receptet på ugnsomelett hittar du HÄR >>
Receptet på champinjonstuvning hittar du HÄR >>
Receptet på champinjonstuvningen är lagom till en sats ugnsomelett.
Mina recept på julmat hittar du HÄR >>

4 kommentarer:

 1. Det ser gott ut! Här i Wales har vi inte färdig blandfärs, men jag brukar beställa hos min eminente slaktare, som har fantastikt kött. Så innan jul ska det trillas här! Är trilla köttbullar lokalt uttryck från Västkusten eller är det ett vanligt svenskt uttryck?!?! Ha det bra i julstöket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, spännande att få läsa, det blir ju lätt till så att man tänker att det är likadant överallt men det är det ju så klart inte.. hahah ja du, trilla låter ju som ett bra uttryck, kanske är det lokalt. Jag tror inte att jag har hört det uttrycket här i småland där jag bor :)

   Radera
 2. Hej:-) Har nu gjort din efterrätt med mörk choklad & after eigt & den är ju hur ljuvlig som helst,så tack för tipset. Ser verkligen fram emot om du vill göra en kokbok,jag lovar att köpa den. Kram/Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej :) Tusen tusen tack!! Och vad kul att du gillade after eight moussen :) Stor kram ♥

   Radera