torsdag 12 maj 2016

Cheesecake med jordgubbssås och chokladsås

Cheesecake med köpt marängbotten - Toppad med chokladsås och jordgubbssås
X-tra bild HÄR >> Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>

Recept
4 ägg
2 dl strösocker
200 g färskost
4 dl vispgrädde
1 st marängbotten

Gör så här:
Separera ägget i två olika bunkar.
Vispa äggulor och strösocker pösigt. Rör ner färskosten

Vispa äggvitorna till ett fast skum.
(när bunken går vända upp och ner och skummet stannar kvar är det klart)
Vispa i en annan bunke upp grädden ganska hårt.

Vänd ner äggvitan i förskostblandningen.
Rör sist ner den vispade grädden.

Lägg marängbotten i springform. Häll på fyllningen.
Ställ i frysen i 6 timmar eller längre!

Låt tina lite innan servering. Toppa med valfria bär
Servera med jordgubbssås >> och chokladsås >>
____________________________________
________________________________________

1 kommentar:

  1. ich freue mich auf die ERBEERZEIT;;;
    schaut sehr gut aus,,,,
    liebe GRÜßE aus TIROL
    bis bald die BIRGIT

    SvaraRadera