En supergod glasstårta med riven choklad
Smakar som GB:s halvlitersglass med krossad choklad.
Recept
200 g mjölkchoklad
Smakar som GB:s halvlitersglass med krossad choklad.
Recept
200 g mjölkchoklad
4 st äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 st marängbotten
Gör så här:
Riv mjölkchokladen grovt på rivjärn
Vispa äggulor och strösocker pösigt
Vispa i en annan skål upp grädden ganska hårt
Blanda ihop allt
(spara ev. lite riven choklad som dekoration på toppen)
(spara ev. lite riven choklad som dekoration på toppen)
Lägg marängbotten i en springform Ø ca 24 cm
Häll smeten över marängen
Häll smeten över marängen
Täck med plastfolie. Ställ i frysen i 4 timmar eller längre
_____________________________
____________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Kan man göra denna någa dagar innan den ska ätas?
SvaraRaderaEwa BJ
Absolut, täck den bara med plastfolie och förvara i frysen. Lycka till!
RaderaGjorde denna tårta till min 50 årsdag. Gjorde 4 st som jag garnerade med bl.a hallon och gelehallon - blev så uppskattat. TACK!
SvaraRaderaEwa BJ