måndag 11 maj 2015

Svenska skolan på Gran Canaria

Två bilder tagna utanför Svenska skolan i San Agustin Gran Canaria. Det var ju så att vi skulle dit ett par dagar för lite skolarbete. Visst låter det konstigt! Så här var det, när vi ansökte om ledighet för Wilma som går i årskurs nio fick vi avslag, panik! Resan var betald och allt annat var ordnat och de andra barnen hade utan problem fått ledigt. Det jag hade missat var att det var en hel del nationella prov inplanerade under den tiden vi skulle vara borta. Det var därför hon inte fick ledigt. Jag förstår att en rektor inte kan bevilja ledighet när man missar så många nationella prov så inga sura miner för det. Jag tar på mig att det var klantigt av mig att inte jag tänkte på det. MEN det brukar ju finnas en lösning på det mesta. Jag kontaktade Svenska skolan här på Gran Canaria och frågade om Wilma möjligtvis kunde få göra proven här. Inga problem! Så nu är alla proven hon skulle göra avklarade och på väg hem till Sverige med posten. 
Nu blir det bara semester resten av tiden här och inget ouppklarat när vi kommer hem till Sverige igen. Känns så härligt. På bilden sitter jag, Tilde och Fanny utanför skolan och väntar på Wilma när hon gör proven.

7 kommentarer:

 1. Det finns lösningar på det mesta :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att det gick att lösa så! Som f.d. lärare på högstadiet sen 40 år med 30 eller rent av fler elever i varje klass kan jag vittna om att det är ett elände med alla som "ska" vara lediga på andra tider än de ordinarie loven. Inte nog med att man förväntas planera och skicka hem det skoljobb i förväg som klasskamraterna ska göra när eleven är ledig man ska dessutom följa upp och kolla att det är inlärt när hon eller han kommit hem för som lärare ska man nu för tiden stå till svars för varför eleven ev. inte har lyckats. Många föräldrar har en respektlös, oftast p.g.a. okunskap faktiskt men ändå, inställning till skolans och lärarens arbete. Detta sagt trots att jag är säker att du tillhör den kategorin Edith.

  SvaraRadera
 3. OBS! Att du INTE tillhör ska det vara i sista meningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar. Respektlös är jag inte men okunnig, kraven på lärarna vad det gäller den enskilde elevens inlärning har jag dålig kunskap om, mycket intressant att få ta del av det du skriver. I vårt fall är det omöjligt att åka på skolloven (5 barn och 2 vuxna) eftersom resorna är så mycket dyrare då, hade vi haft möjlighet hade vi absolut föredragit det. Jag är mycket tacksam över att skolan beviljade denna lösningen vad det gällde de nationella proven. Det har inte varit några sura miner från något håll i denna frågan och det är jag också glad för, för det sista jag vill är att göra någon arg eller ledsen.
   Verkligen trist när det blir så mycket extra arbete för er lärare utan att hänsyn tas till att det kan ligga en viss tids ledighet bakom resultaten. Ledigheten och de förlorade skoldagarna är ju helt och hållet föräldrarnas ansvar. Återigen tack för din kommentar, det var bra att få höra dina tankar från skolans värld, just sådant här kommer oftast inte fram till oss föräldrar.
   Radera
 4. Toppen! :-) Vi fick med oss skolarbete till pojkarna (de gick i låg- och mellanstadiet) när vi för några år sedan, åkte till Lanzarote över påsklovet+en vecka till. De gjorde sina läxor efter lunch. Lagom att stanna inne en timme när solen ändå lyste som starkast. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja skolarbete med sig i resväskan får man nog alltid räkna med när det är en längre tids ledighet. Bra tänkt där med skolarbete mitt på dagen, just nu är det väääldigt hett här så det ska jag också införa här. I lägenheten är det svalt och skönt med hjälp av luftkonditionering, pefekt att gå in och svalka sig och fixa skolarbete samtidigt :)

   Radera