tisdag 7 juli 2015

Recept - Ajvarbullar

Goda brödbullar med ajvar och parmesan - Använd stark eller mild ajvar efter eget tycke.
Perfekt på utflykten eller buffén ( detta recept ger 20 st ajvarbullar )
3 dl vatten
1/4 pkt jäst, ca 12 g
1 msk olivolja
1,5 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl special
1 dl ajvar
2 dl riven parmesan, ca 80 g
Ägg och sesamfrön

Värm vattnet till fingervarmt = 37°
Rör ut jästen med lite vatten. Tillsätt resten av vattnet och oljan.
Arbeta in saltet och mjölet.
(När degen släpper bunkens kanter är mjölmängden lagom)

Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 min.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Kavla ut en ca 0,5 cm tjock rekatangel. Fördela ut ajvar/parmesan.
Rulla ihop på långsidan. Skär ut 20 bitar.
(Tips! Dela först degen i 4 delar och sedan varje del i 5 bitar = 20 st)

Lägg bullarna i bullformar. Låt jäsa under bakduk i 20 min.
Pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön.

Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 10 min.
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar