fredag 17 juli 2015

Recept på färskostfyllda köttfärsbiffar

Goda köttfärsbiffar fyllda med färskost blandat med hackad persilja
Detta recept ger ca 8 st köttfärsbiffar

Köttfärssmeten
1 dl havregryn
2 ägg
1 dl vispgrädde
3 krm vitpeppar
2 tsk salt
4 msk mixad gul lök
3 msk potatismjöl
1 kg blandfärs

Blanda allt utom köttfärsen. Låt svälla i 10 min.
Blanda sedan ihop allt med köttfärsen.

Färskostfyllning
200 g färskost
1 dl hackad persilja

Mosa samman färskost och persilja.
Arbeta ut hälften av köttfärssmeten till 8 st biffar.
Fördela ut färskosten på biffarna.

Arbeta ut 8 st biffar av resten av köttfärssmeten.
Lägg biffarna som lock över färskosten. Kläm till runt kanterna.

Stek biffarna i en klick smör, ca 6 min/sida.
_________________________________________________________________________________
Servera biffarna som de är eller servera dem i en sås, se nedan:

2 dl vatten
2 dl creme fraiche, 34%
2 dl vispgrädde
2 msk konc. kalvfond
Soya/vitpeppar/salt (efter tycke)

Tag upp biffarna ur stekpannan.
Låt samtliga ingredienser till såsen koka samman.
Sila ev. såsen. Lägg i biffarna och låt småputtra några minuter.
(vill du göra såsen tjockare, använd maizena redning - BILD >>)
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar