En småkrämig och len skaldjurspaj - Detta är ett recept som innehåller bla. smaksatt färskost
Jag rörde ihop gräddfil och lite sambal oelek som sås men det går lika bra med VITLÖKSSÅS >>
X-tra bild HÄR >> Inågår i EDITHS BÄSTA >>
Pajdeg:
Jag rörde ihop gräddfil och lite sambal oelek som sås men det går lika bra med VITLÖKSSÅS >>
X-tra bild HÄR >> Inågår i EDITHS BÄSTA >>
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Arbeta ihop samtliga ingredienser. Tryck ut degen i en pajform.
Nagga. Grädda mitt i ugnen i 200° i 10 min.
_____________________________________________________
Fyllning:
1 brk skalade räkor i lag, ca 1 dl
1 brk kräftstjärtar i lag, ca 1 dl
3 ägg
200 g färskost med vitlök/örter
3 dl vispgrädde
0,5 dl hackad dill
2 dl riven ost
Salt/vitpeppar/cayennepeppar
Låt räkor och kräftstjärtar rinna av ordentligt i ett durkslag.
Strö sedan ut dem i pajskalet.
Vispa samman samtliga övriga ingredienser och häll över.
(Använd gärna lagrad ost. Mängden salt/peppar efter eget tycke, ca 0,5 tsk cayennepeppar)
Grädda pajen mitt i ugnen i 200° i ca 40 min.
God att äta ljummen eller kall.
Passar på buffé eller kräftskiva. Lunch, matlåda eller picknick
God att äta ljummen eller kall.
Passar på buffé eller kräftskiva. Lunch, matlåda eller picknick
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Så gott det ser ut. Det får jag testa framöver. Har inte hunnit skriva nåt än men återkommer så fort jag fixat ett inlägg ang din sida
SvaraRaderaHa en skön dag
Hälsning
Malin
Du är så välkommen ♥ Tack detsamma!
Radera