torsdag 27 augusti 2015

En bild från tjejernas rum

Kom ni ihåg när jag berättade att våra två killar ville dela rum? Högst frivilligt kom de fram till det beslutet och det har än så länge fungerat väldigt bra. Inte långt efter killarnas beslut ville två av våra tjejer göra samma sak. De delar nu sovrum och har bestämt att rummet som blev över skulle bli deras eget tv och pysselrum. Även det har fungerat hur bra som helst. Det är bara drygt ett års ålderskillnad på Tilde och Fanny så de står varandra väldigt nära varandra. Vid något tillfälle fick jag frågan på BVC om barnen har egna rum, är det viktigt för BVC att veta?? Och ställs den frågan även till de föräldrar som har två barn eller var det för att vi har fem barn? Som jag berättat innan så har vi kanske ett av de största husen i vårt samhället, huset var tidigare ett tvåfamiljshus men vi har byggt om det och bor i hela. Vi har gott om plats! Ändå delar våra barn rum. För att de vill det. De tycker att det är tryggt och mysigt så jag skulle vilja påstå att det inte alls behöver betyda att barn som delar rum har det sämre än andra. Tvärtom kan det stärka banden mellan syskonen. Men det finns barn som har stort behov av ensamhet, vår äldsta tjej skulle aldrig kunna tänka sig att dela rum med sina syskon och nu har vi turen att kunna ge henne ett eget rum. Det är också viktigt. Men inte självklart som det kändes som när jag fick frågan på BVC. 
När man delar rum tycker jag att det är viktigt att ge barnen sin alldeles egna personliga plats i rummet, kanske då oftast vid sängen. Här på bilden har jag satt upp ett låsbart skåp på väggen över byrån. På höger sida i collaget ser ni en prylhylla som fyllts med personliga kort. Byrån används endast av en av tjejerna, så även den är personlig. En tavelhylla på väggen vid sängen fungerar också att lägga personliga saker på, mobiltelefonen, vattenflaska, böcker och smycken och vad det nu kan vara. 
Skulle inte barnen dela rum av fri vilja så skulle man även kunna ha spänt upp ett draperi bredvid sängen för att skilja av sovplatsen mot rumskamraten. Det har inte vi gjort i detta rummet eftersom att anledningen till att tjejerna delar rum är för att de vill kunna ligga och prata med varandra :D

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Så mysigt att dela rum!
  När de själva har valt det så är det ju bara positivt! Har väl inte BVC med att göra kan man tycka;)
  Älskar tapeten och tack för inredningstipsen!

  Kram fina du

  SvaraRadera