onsdag 23 september 2015

Kyckling i champinjonsås

Här kommer ett smidigt recept på kyckling i krämig och god champinjonsås :D
X-tra bild HÄR >> Ett recept i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Tillaga kycklingrätten i en djup stekpanna (traktörpanna)

Vill du ha ugnsrostade grönsaker och potatis till kycklingen
Följ då denna beskrivningen >> och tillsätt även potatis
Stoppa in ugnsgrönsakerna/potatisen innan du gör kycklingen!
(höj ev. ugnsvärmen till 250° de sista minuterna för att ge potatisen mer färg)
______________________________________________________________________________
Kyckling i champinjonsås

Recept
ca 2 dl champinjoner
1 kg kycklingfilé
Salt/vitpeppar
1 st vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 dl vatten
3 dl creme fraiche, 34%
2 dl vispgrädde
Soya

Gör så här:
Skiva färska eller konserverade champinjoner
Fräs dem i en klick smör tills vätskan är borta.
Lägg svampen på ett fat. Dela kycklingfiléerna på längden.

Bryn filéerna i smör i samma stekpanna som svampen.
Salta/peppra. Pressa ner vitlöken
Lägg kycklingfiléerna på fatet bredvid svampen.
(kycklingfiléerna ska ha fin färg på ytan med ej vara genomstekta)

Häll på vatten/creme fraiche/grädde utan att diska ur stekpannan!
Koka ihop till en sås. Rör ner senap.
Önskas tjockare sås - Rör ner lite redning - BILD HÄR >>
Tillsätt soya till önskad färg (ca 1 msk) Salta/peppra.
Lägg i svampen och kycklingen.

Låt småputtra på medelvärme i stekpannan under lock.
Skär ett snitt i den största filén för att se att kycklingen är klar, efter ca 10 min.
______________________________________________________________________
________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar