tisdag 16 februari 2016

Enkel äppelkaka

Den här äppelkakan går snabbt och smidigt att göra i en brödform (limpform ca 1,5 l)
Liten arbetsinsats vid bakningen - mest arbete gör ugnen!

Recept
50 g smör
1 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 stort äpple eller 2 små
Strösocker/Kanel

Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda ner mjölet. Blanda ner smöret.

Fördela smeten i en pappersklädd smord brödform.
Tips! Smöra lite på kanterna på formen så sitter pappret lättare på plats.

Skala/kärna ur och klyfta äpplet
Tryck ner äppelklyftorna i en rad mitt i smeten.
Strö över strösocker och kanel
(ca 0,5 msk strösocker och 1 tsk kanel)

Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 40-45 min.

Låt svalna. Servera med tex. vaniljvisp >>
_____________________________________________________________
______________________________________________________

2 kommentarer:

  1. Lättgjorda kaka med vaniljvispen till som du rekommenderade. Tack

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du testat att baka den Ewa :D Trevlig helg ♥

      Radera