En smaskig kladdkaka med After Eight toppad med ett tjockt tryffeltäcke
OBS! Kladdkakan dekoreras med After Eight plattor som sticks ner i tryffeln
Steg 1, Kladdkaka
150 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1 nypa salt
ca 12 after eight plattor
Gör så här:
Smält smöret. Låt svalna lite.
Rör ihop ägg och strösocker.
Rör ner de övriga ingredienserna utom after eight!
OBS! Tillsätt smöret sist!
Häll hälften av smeten i en smord springform, Ø ca 24 cm
Täck smeten med ca 12 After Eight plattor.
Fördela resten av smeten över.
Grädda mitt i ugnen i 175° i 20-25 min
(kladdkakan ska vara lös i mitten)
Låt stelna lite i kylen. Bred sedan på tryffeltäcket.
__________________________________________________________________
Steg 2, Tryffeltäcke
300 g mjölkchoklad
3/4 dl vispgrädde
Gör så här:
Bryt chokladen i bitar.
Smält samman choklad och grädde i en kastrull
Rör tills chokladen är slät.
Bred ut tryffel över kladdkakan. Låt stelna lite i kylen.
Stick ner valfritt antal after eight plattor i tryffeln.
Toppa även med flingsalt om så önskas
Serveras kylskåpskall med tex. vispad grädde
________________________________________
_________________________________________________
Om du bjuder på detta så bjuder jag på tacopaj.
SvaraRaderaHa en fortsatt bra kväll.
Kram Barbro och tack för alla goda recept som du delar med dej av.