fredag 19 februari 2016

Kladdkaka med After Eight och tryffeltäcke

En smaskig kladdkaka med After Eight toppad med ett tjockt tryffeltäcke
OBS! Kladdkakan dekoreras med After Eight plattor som sticks ner i tryffeln

Steg 1, Kladdkaka
150 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1 nypa salt
ca 12 after eight plattor

Gör så här:
Smält smöret. Låt svalna lite.
Rör ihop ägg och strösocker.
Rör ner de övriga ingredienserna utom after eight!
OBS! Tillsätt smöret sist!

Häll hälften av smeten i en smord springform, Ø ca 24 cm
Täck smeten med ca 12 After Eight plattor.
Fördela resten av smeten över.

Grädda mitt i ugnen i 175° i 20-25 min
(kladdkakan ska vara lös i mitten)

Låt stelna lite i kylen. Bred sedan på tryffeltäcket.
__________________________________________________________________
Steg 2, Tryffeltäcke
300 g mjölkchoklad
3/4 dl vispgrädde

Gör så här:
Bryt chokladen i bitar.
Smält samman choklad och grädde i en kastrull
Rör tills chokladen är slät.

Bred ut tryffel över kladdkakan. Låt stelna lite i kylen.
Stick ner valfritt antal after eight plattor i tryffeln.
Toppa även med flingsalt om så önskas

Serveras kylskåpskall med tex. vispad grädde
________________________________________
_________________________________________________

1 kommentar:

  1. Om du bjuder på detta så bjuder jag på tacopaj.
    Ha en fortsatt bra kväll.
    Kram Barbro och tack för alla goda recept som du delar med dej av.

    SvaraRadera