Recept
1 pkt bacon 140 g
ca 700 g fläskytterfilé
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl champinjoner
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche valfri fetthalt
1 msk dijonsenap
Tomatpuré
Tomatpuré
Kalvfond
Tomatskivor och Riven ost
OBS Diska INTE ur stekpannan mellan stekningarna
Gör så här:
Klipp bacon i bitar. Knaperstek.
Låt fettet rinna av på hushållspapper.
Putsa/skiva fläskytterfilén ca 1 cm
Bryn runt om tills fin yta. Pressa ner vitlök. Salta/peppra
Lägg i ugnsform. Putsa/skiva/fräs champinjoner.
Lägg champinjoner och bacon över köttet.
Värm i stekpannan ihop grädde, creme fraiche, senap
Smaka av med fond (ca 1 msk) och tomatpuré (ca 2 msk)
Tillsätt ev. även lite salt/vitpeppar -
Var försiktig med saltet då baconet är salt
Tillsätt ev. även lite salt/vitpeppar -
Var försiktig med saltet då baconet är salt
Häll såsen i formen. Toppa med tomat och ost
Gratinera mitt i ugnen i 225° i ca 20 min.
Servera med tex. ris, sallad och detta brödet >>
_____________________________________________________________
_______________________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar