måndag 28 mars 2016

Fläskytterfilé med bacon och champinjoner

Festligt och gott med fläskytterfilé i krämig och smakrik sås (4-5 port)

Recept
1 pkt bacon 140 g
ca 700 g fläskytterfilé
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl champinjoner
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche valfri fetthalt
1 msk dijonsenap
Tomatpuré
Kalvfond
Tomatskivor och Riven ost

OBS Diska INTE ur stekpannan mellan stekningarna
Gör så här:
Klipp bacon i bitar. Knaperstek. 
Låt fettet rinna av på hushållspapper.

Putsa/skiva fläskytterfilén ca 1 cm
Bryn runt om tills fin yta. Pressa ner vitlök. Salta/peppra
Lägg i ugnsform. Putsa/skiva/fräs champinjoner. 
Lägg champinjoner och bacon över köttet.

Värm i stekpannan ihop grädde, creme fraiche, senap
Smaka av med fond (ca 1 msk) och tomatpuré (ca 2 msk)
Tillsätt ev. även lite salt/vitpeppar - 
Var försiktig med saltet då baconet är salt

Häll såsen i formen. Toppa med tomat och ost
Gratinera mitt i ugnen i 225° i ca 20 min.

Servera med tex. ris, sallad och detta brödet >>

_____________________________________________________________
_______________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar