tisdag 29 mars 2016

Marängäppelkaka

Marängäppelkaka - En festligare äppelkaka med frasig maräng på toppen

Recept
150 g smör
2 äggulor
1 ägg
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 äpplen
1 tsk kanel

Gör så här:
Smält smöret. Vispa äggulor, ägg och strösocker pösigt
OBS! Spara äggvitorna till steg 2
Rör ner det smälta smöret i äggsmeten.
Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
Bred ut smeten i en smord springform, Ø ca 24 cm

Skala äpplen. Skär i tunna klyftor.
Tryck ner äppelklyftorna jämt fördelat i smeten.
Strö över kanel.
____________________________________________
Steg 2, Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker

Gör så här:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Tillsätt strösockret och vispa lite till.

Bred ut marängen över äppelklyftorna.
Grädda långt ner i ugnen i 175° i ca 50 min.

Servera tex. med vaniljvisp >>
______________________________________________________________
_______________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar