tisdag 1 november 2016

Kladdkaka med polly

Kladdkakan blir extra god med sega polly i smeten - Lättbakat och mycket gott

Kladdkaka
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
5 msk kakao
Polly

Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao
Rör ner smöret.

Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm
Sprid ut valfri mängd polly - Tryck ner dem i smeten.

Grädda mitt i ugnen i 150° i 30 min
Låt kladdkakan stelna några timmar i kylen

Ställ i rumstemperatur ca 15 min innan servering
( Polly mjuknar lite i rumstemperatur efter att ha blivit hård i kylen )

Servera med vispad grädde
____________________________________
_________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar