lördag 21 maj 2016

Rabarberkaka

Rabarberkaka
Supergoda att servera rutorna kylskåpskalla med vaniljvisp >>

Steg 1
500 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
0,5 msk kanel
0,5 msk kardemumma

Gör så här:
Skär rabarber i ca 1 cm skivor (skala ev. först)
Blanda ihop samtliga ingredienser
_________________________________
Steg 2
250 g smör
2,5 dl strösocker
6,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Gör så här:
Tärna smöret
Nyp ihop alla ingredienser med fingertopparna
Tryck ut hälften av degen i pappersklädd smord form
(mått på formen ca 30x20 cm)

Fördela ut rabarber över
Smula resten av degen över rabarberbitarna
Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 45 min.

Låt svalna, gärna i kylen. Skär i valfria stora rutor
Kan förberedas tex. dagen innan servering
_________________________________
____________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar