Att göra en stor köttfärsbiff i stekpanna är smidigt. Det enda som kan vara lite knepigt är att vända biffen men annars är det en riktigt lättlagad maträtt som vi gör ofta. Tycker man att det är alldeles för knepigt att vända en storbiff så kan man dela biffen i fyra delar och vända varje del för sig. Eftersom jag nu under sommaren har några krukor med färska örter ute på trappan så använder jag färsk timjan i såsen men självklart kan man använda frusen timjan om man vill det. Receptet kommer här och räcker till ca 4 port.
Tips! Gör såsen medan köttfärsen sväller
Sås : Vispa ihop 4 dl vispgrädde - 1,5 msk kalvfond
2 msk hackad färsk timjan - 1 tsk soya (Salt om så önskas)
Steg 1, Köttfärsbiff
0,5 dl havregryn
1 ägg
0,5 dl vispgrädde
2 krm vitpeppar
1 tsk salt
2 msk mixad gul lök
2 msk potatismjöl
600 g blandfärs
Gör så här:
Blanda ihop allt - Utom blandfärsen
Låt svälla i 10 min. Arbeta in färsen
Smält smör i stekpanna. Tryck ut färsen till en storbiff
Stek på medelvärme tills fin färg, 3-4 min
Vänd biffen med hjälp av ett lock eller tallrik
Stek 2 min till
Stek 2 min till
Sänk värmen. Häll såsen runt biffen
(Önskas tjockare sås - Vispa i lite vetemjöl innan såsen hälls i stekpannan)
(Önskas tjockare sås - Vispa i lite vetemjöl innan såsen hälls i stekpannan)
Lägg på lock. Låt sjuda tills biffen är klar, ca 3-4 min
Dekorera med färsk timjan. Servera med tex. potatis
_______________________________
__________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Men så smarrigt det såg ut!!
SvaraRadera