4 portionsbitar laxfiléer 125 g/st
Salt
6 msk grön pesto
Gör så här:
Salta laxfiléerna runt om. Lägg i smord ugnsform
Bred ut ca 1,5 msk pesto på varje laxfilè
Tillaga mitt i ugnen 200° i 12-15 min
(kolla med en gaffel att laxen är klar, eller med en termometer = 52°)
________________________________________
Steg 2, Citronsås
1 msk vetemjöl
Smör
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 citron
1 dl creme fraiche 34%
Salt/vitpeppar
Smör
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 citron
1 dl creme fraiche 34%
Salt/vitpeppar
Gör så här:
Fräs vetemjölet i en klick smör (ca 1 msk)
Tillsätt vattnet. Vispa slätt
Koka upp. Låt buljongtärningen smälta
Vispa ner vispgrädde/creme fraiche. Låt småputtra
Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen
Smaka av såsen med citronsaft (ca 0,5 dl) citronskal (ca 1 tsk)
Salta och peppra efter tycke
Servera pestolaxen med citronsåsen och kokt potatis
(Tips! Vill du få citronsåsen gul, rör ner lite gurkmeja)
Tillsätt vattnet. Vispa slätt
Koka upp. Låt buljongtärningen smälta
Vispa ner vispgrädde/creme fraiche. Låt småputtra
Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen
Smaka av såsen med citronsaft (ca 0,5 dl) citronskal (ca 1 tsk)
Salta och peppra efter tycke
Servera pestolaxen med citronsåsen och kokt potatis
(Tips! Vill du få citronsåsen gul, rör ner lite gurkmeja)
__________________________________
___________________________________________
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Denne retten har jeg laget et par ganger, og den er så god!
SvaraRaderaDet blir garantert en middagsrett vi kommer til å ha jevnlig.
Vh.Anne-Mari
Vad roligt Anne-Mari att du gillade den. Tusen tack för din kommentar!
Radera