Dessa scones är en variant av bakpulverbröd som blir som tekakor
Recept
5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
3 dl filmjölk
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna
Arbeta med fingertopparna in smör till smulig massa
Rör ner filmjölken så du får en kladdig deg
(Tips! Har du inte filmjölk hemma så kan du ta 3 dl mjölk istället)
(Tips! Har du inte filmjölk hemma så kan du ta 3 dl mjölk istället)
Forma med mjölad hand ut 8 bullar
Platta ut bullarna till ca 1 cm tjocka brödkakor
Nagga. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min
_________________________________
Fler bakpulverbröd hittar du HÄR >>
_______________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
_________________________________
Fler bakpulverbröd hittar du HÄR >>
_______________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar