onsdag 26 oktober 2016

Sega chokladkakor

Idag fyller jag och Ludwig på med ett nytt recept i kategorin småkakor :) På bilden ser ni kaksmet som vi har rullat ut till små bollar, bollarna ska därefter in i ugnen och gräddas i 12 minuter. Efter gräddning plockar vi ut plåten och vips så har vi bakat de godaste sega chokladkakor man kan tänka sig. Det här är en perfekt kaka att baka med barn tycker jag. När smöret är smält är det bara att blanda ihop alla ingredienserna i en bunke och så är smeten klar. Väldigt enkelt med andra ord.
Kakorna blir kompakta och sirapen gör dem sega inuti. Ja, ni kan ju tänka er själva, kompakta sega chokladkakor. Kan det bli annat än gott?!! Lika gott som godis! Ni måste verkligen testa att baka dem. Blunda för den suddiga bilden på mig och Ludwig, nu är det höst. Och med mörkret som vi har nu så kan det bli lite sämre kvalitet på bilderna.
Receptet på sega chokladkakor ger ca 18-20 st kakor 
Recept
75 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl ljus sirap

Gör så här:

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Prövade att baka dom idag, lite för söta men väldigt goda annars. Tack för tipset :)

    SvaraRadera