söndag 19 februari 2017

Ryttarkaka

Ryttarkaka är godare än god! Jag älskar den kakan, den är lite småseg i botten och har en knäckig kokostosca på toppen. Nu när barnen har haft sportlov denna veckan så passade vi på och baka den kakan. Melwin blev väldigt nöjd med resultatet.
Vi skar upp ryttarkaka med pizzaskäraren, det gick smidigt. Hur många och stora bitar man gör är helt efter eget tycke och smak. Vill man inte skära upp kakan i bitar så kan man servera den som en jättestor kladdkaka istället, med lite vispad grädde till. Supergott det med. Funkar även bra att frysa. 
Grädda i pappersklädd smord form ca 25x35 cm

Steg 1, Chokladbotten
200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Gör så här:
För att läsa hela receptet - Klicka HÄR


2 kommentarer:

  1. denna kaka har visst många namn men jag håller med er att den är god.
    ha en fortsatt bra måndag.
    hälsningar Barbro

    SvaraRadera
  2. Den verkar god! Men idag ska jag baka din ananaspaj!

    SvaraRadera