I kylen fanns det en bit kassler på ca 600 g, två paprikor, en burk creme fraiche på 2 dl och en förpackning med 3 dl grädde. I lådan längst ner i kylen fanns potatis och morötter. Detta blev en riktigt god och mättande middag till mig och 4 barn.
Först skalade vi och och satte potatis och morötter på kokning. Det tar ju längst tid. Kasslern tärnade vi och stekte tillsammans med tärnad paprika. Hällde på creme fraiche och grädde och så lät vi det hela småputtra en stund. Smakade på såsen och kom fram till att vi ville ha lite mer smak så en buljongtärning fick hoppa i och smälta under omrörning. En liten gnutta vitpeppar tog vi också. Och så hällde vi på lite frusen hackad persilja över maten när den var upplagd på tallrikar. Snabbt tog vi en suddig bild innan vi började äta, hoppas att ni står ut med den.
Svårare än så behöver det inte vara. Ta vara på det som finns i kylen och frysen och släng så lite som möjligt, så tänker jag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar