Medan du gör marmeladen låter du glasburkar ligga i ugnen i 100 grader.
När de blivit riktigt varma så är alla bakterier borta. Locken kan du koka i en kastrull.
1 kg apelsiner
½ kg syltsocker
(ev. lite vatten)
Skär bort skalet och den vita hinnan runt hela apelsinerna.
Plocka bort eventuella kärnor.
Kör apelsinerna i mixer till en slät tjock saft.
(Vill du att marmeladen ska innehålla bitar så skär du skalet i strimlor men se till
att du inte får med det vita och skrubba apelsinerna ordentligt först.)
Koka apelsinsaften och syltsockret
under omrörning i ca 5 min.
(Och med apelsinskalet om så önskas)
(Och med apelsinskalet om så önskas)
Ta bort skummet som bildats på ytan.
Kolla om marmeladen har lagom konsistens genom att lägga in en klick
på en sked i kylen. När den kallnat smakar du av.
Är den för lös - koka lite till.
Är den för tjock eller för söt - späd med vatten och koka igen.
Häll upp marmeladen i de varma burkarna.
Förvara i kylskåp.
Mmm gott. Ett nytt recept för mig som kanske ska testas då. Lite tråkigt här hemma eftersom det bara är jag som äter, men jag kan ju ge bort några burkar.
SvaraRaderaNär jag var liten så skulle inte jag ha "streck" i marmeladen dvs apelsinskal:) Man hade många konstiga ord när man var mindre;)
Kram Teres
Härliga bilder!!! Kram Anna
SvaraRaderaDet där receptet borde jag prova i kväll för här luktar köttbullar, vilket jag inte uppskattar lika
SvaraRaderamycket som apelsindoft!
Har tyvärr inget syltsocker hemma, annars skulle jag sätta igång direkt.
Ha en bra kväll!
Melodys matte
Hejhej på dig. Vad gott det verkar! Och så fint det lyser med den fina färgen! Passar på att säga Grattis i efterskott ;)
SvaraRadera/mia
Åh, måste göra! Men får nog vänta till efter julafton. Tack för receptet!
SvaraRaderaKram
Eva
helt underbart,åh så gott.underbara bilder
SvaraRaderaHej...
SvaraRaderaviken mysig blogg du har!
Och det där lät gott, kanske skulle prova!
Tusen tack för ännu ett underbart tips!
SvaraRaderaMåste säga... jag tycker du är helt fantastiskt som fixar o donar med allt!!
Stor kram
Jessica
Vad gullig du är :) Tack!
RaderaSka jag prova. Kram Anette
SvaraRaderaSå trevligt det är här på bloggen. Och recept och vackra bilder.
SvaraRaderaMarmeladen ser god ut. Ska nog prova i januari när det är lugnt. Skriver av receptet om det är ok så jag kan prova sen.
Kram Carola
Klart att det är okej :) Om du vill använda bilden till din blogg så måste du dock länka till källan. Lycka till!
Radera