Ikväll sprider det sig en härlig doft av apelsin i vårt kök.
Vi har nämligen kokat ihop lite apelsinmarmelad. Så galet gott att breda ut på en rostad macka. Och en superfin present att ge bort. Det passar ju bra nu så här i juletid.
Imorgon ska jag fota och lägga upp receptet här på bloggen.
Vi ses då!
Åh det låter spännande, hoppas att jag har allt hemma till det så att jag kan göra det imorgon;)
SvaraRaderaDet du behöver är syltsocker och apelsiner. Jättelätt och smidigt att göra :)
RaderaKram!
Gott!! ser fram emot att se dina alltid så fina bilder!
SvaraRaderaKram Pernilla
Låter gott! Ser fram emot dina bilder imorrn!
SvaraRaderaGrattis i efterskott me, har ju missat din dag!
Kram kram
Perfekt med apelsindoft till jul, hör ju till tycker jag ;)
SvaraRaderaHa en fin vecka!
Kramar
Oj oj smakar säkert utsökt! Gjorde saffranskakan häromdagen och mina jobbarkompisar bara dog, det var det godaste de ätit!
SvaraRaderaKram Helena
Vad roligt! Ja, den är ju väldigt saftig och det är ju ett smidigt allternativ till det vanliga saffransbrödet :)
RaderaKram!
Ser fram emot receptet. Kul att koka egen marmelad. Kram Anette
SvaraRaderalåter gott..mmmm.
SvaraRaderaUndrar med smöret. hade tänkt prova. men kan jag redan laga klart till julaftonen? hur länge håller smöret?
~M~
Jag gör bara smöret till speciella tillfällen och då går det ju också åt ganska fort. Som längst har jag haft det i burk med tätslutande lock i kylskåp i en vecka och det klarade sig bra. Ju nogrannare man är med den sista sköljningen (alltså att man ser till att få ut all vasslen) desstå bättre hållbarhet.
RaderaNu låter kanske detta med sköljningen krångligt men det är bara att trycka på smöret när det ligger i vattnet. Byta vatten, upprepa samma sak igen och fortsätta så tills vattnet är helt klart och inte alls grumligt. Jag brukar få byta vatten 3-4 gånger.
Smöret som vi ska ha på julbordet kommer jag att göra i helgen.
Det tar totalt ca 20 min. Så det går ju ganska snabbt och lätt :)
Lycka till!