tisdag 17 september 2013

Recept - Brödkakor

Recept - Brödkakor Ett lätt recept på ett underbart gott bröd! (8 st)

50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 tsk salt
2 msk sirap
                            8 dl vetemjöl (spara lite mjöl till utbaket)
4 dl grahamsmjöl

Smält smöret.
              Häll i mjölken och värm till fingervarmt (=37 grader)
Rör ut jästen med 1 dl av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet och de övriga ingredienserna.
Arbeta ihop degen.
Låt jäsa under bakduk i 60 min.

Knåda degen lätt och dela den i 8 bitar.
Kavla ut varje bit till en ½ cm tjock rund kaka.
Nagga dem med gaffel
(eller använd kruskavel)

Lägg brödkakorna på bakplåtsklädda plåtar.
Låt jäsa under bakduk i ca 15 min.

Grädda mitt i ugnen 250 grader i 5-7 min.
______________________________________________________________________________
Fler brödrecept i kategorin övrigt hittar du HÄR >>
______________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>

7 kommentarer:

  1. Ny dag = Något nytt och smarrigt ! Blir så inspirerad när jag kikar in hos dej över hur kreativ och duktig du är !!!!Önskar dej en skön tisdag.Kram Rita

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för titten hos mig.
    Kul att du har lagt in just det receptet. Det ska jag nog testa för jag tror att jag har en liten dutt med grahamsmjöl kvar sedan tekaksbaket.
    Du har en fin blogg som jag kommer att besöka fler gånger.
    Må så gott!

    SvaraRadera
  3. Man kan ju inte annat än bli sugen på att baka när man tittar in hos dig!
    Du borde vara med i "Hela Sverige bakar" och du skulle vara en självskriven vinnare!
    I morgon kommer mitt barnbarn Amanda 5 år på besök och hon älskar att baka!
    Hon ska få titta in här hos dig och välja ett recpet så får vi se vad det blir!
    Kram
    M.E

    SvaraRadera
  4. Gud va gott....matbröd bakar jag ibland iaf;)))
    Ha det bra!
    Kramisar

    SvaraRadera
  5. Nybakat bröd, te och mustiga soppor hör väl ändå hösten till
    Smarrigt detta lät.
    Ha en fin onsdag. Kram Malin

    SvaraRadera
  6. Tack för ett jättebra recept! Jag bakade dessa bröd i morse. Såå himla gott!

    ram Åsa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt!! Ja det är ett lättbakat och riktigt gott bröd. Tar ju lite tid med jäsningen men det är det värt! Blir nog att vi bakar en ny omgång till helgen :)

      Kram!

      Radera