fredag 21 oktober 2016

Fläskfilé med basilika och mozzarella

Smakrik och supergod fläskfilé med basilika och mozzarella
(Antal portioner beror på storlek på fläskfilén och val av mängd på övriga ingredienser)

Recept
2 st fläskfiléer
Salt/vitpeppar
200 g riven mozzarella
2 st pressade vitlöksklyftor

Dessa ingredienser tar du mängd efter eget tycke och smak
Cocktailtomater
Paprika
Färska champinjoner
Hackad basilika

Gör så här:
Putsa och skär fläskfilé i skivor
Bryn tills fin färg. Salta/peppra. Lägg i ugnsform
Strö över cocktailtomater

Tärna paprika. Skiva champinjoner
( Om du vill kan du även fräsa till paprikan och champinjonerna )
Blanda ihop med pressad vitlök och basilika
Strö ut blandningen i formen

Toppa med riven mozarella

Gratinera mitt i ugnen i 225° i ca 15 min.

Servera med tex. potatisgratäng >> eller klyftpotatis >>
och tex. bearnaisesås eller Café de paris sås


____________________________________________________
Fler recept med fläskfilé hittar du HÄR >>
_____________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>



För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg

6 kommentarer:

  1. Men hur gott ser inte det där ut!? Tack för alla tips man får här inne!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Ser härligt gott ut !
    Håller med om det att du bjuder oss på så mycket god Inspiration.
    Idag har jag bjudit på kakorn från din fina blogg..
    Hon skulle kika in och kolla recept hos dig.
    Ha en fin kväll och ännu en ny vecka !
    Kram

    SvaraRadera
  3. Mums! Två av mina favorit ingredienser också, paprika och bea! Tack för inspiration, jag är med barnen på höstlov hos mina föräldrar! Detta kommer jag att laga till middag när jag är här!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Ååå såå gott detta verkar!
    Tack för recept!
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  5. Tack för middagstipset! Det ska ska jag laga i morgonkväll då det ska bli lite festligt här!
    Önskar dig en härligt vecka!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  6. Gott! Kan säkert göra det med kycklingfile med. :)
    kram
    Fia

    SvaraRadera