15 st dumlekolor
50 g smör
20 st digestivekex
3 st ägg
100 g philadelphiaost
2 msk vaniljsocker
(ev. riv lite choklad över cheesecaken strax innan servering)
(ev. riv lite choklad över cheesecaken strax innan servering)
På kvällen dag 1:
Värm vispgrädden under omrörning tills den börjar koka.
Tag kastrullen från värmen och rör ner dumlekolorna.
Rör tills kolorna smält.
Ställ in i kylen.
(dumlegrädden behöver kallna helt innan uppvispning, så låt stå minst 2 timmar i kylen
om du inte vill förbereda den dagen innan)
(dumlegrädden behöver kallna helt innan uppvispning, så låt stå minst 2 timmar i kylen
om du inte vill förbereda den dagen innan)
______________________________________________________
På morgonen dag 2:
Smält smöret.
Smula eller mixa digestivekexen och blanda dem med smöret.
Tryck ut kexblandningen i en springform Ø 25 cm.
Vispa upp dumlegrädden så att den blir ganska fast.
Separera äggulorna och äggvitorna i två olika bunkar.
Vispa för hand ihop äggulorna med philadelphiaosten och vaniljsockret.
Rör ner dumlegrädden.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
(när du kan vända bunken upp och ner och skummet stannar kvar i bunken är det klart)
Vänd försiktigt ner äggvitorna i dumlesmeten.
Häll dumlesmeten över digestivebotten.
Täck över plastfolie och ställ kakan i frysen i minst 6 timmar.
Ta fram cheesecaken ca 15 min innan servering.
Serveringstips!
Blanda 1 dl kakao, 1 dl strösocker, 1 dl vatten och en nypa salt och koka upp under omrörning till
en enkel chokladsås som du kan ringla över kakan skuren i portionsbitar.
Fler recept på cheesecake hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
Alla mina matrecept på cheesecake hittar du HÄR >>
Blanda 1 dl kakao, 1 dl strösocker, 1 dl vatten och en nypa salt och koka upp under omrörning till
en enkel chokladsås som du kan ringla över kakan skuren i portionsbitar.
Fler recept på cheesecake hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
Alla mina matrecept på cheesecake hittar du HÄR >>
Åh jisses så god den ser ut! Kommer jag absolut prova vid något tillfälle.
SvaraRaderaÖnskar dig en fin kväll och ett Gott Nytt År!
Kram
Den är jättegod och inte alls svår att göra. Det gäller bara att börja i god tid :)
RaderaGott nytt år till dig med :D KRAM
Oj,den kakan är säkert supergod!
SvaraRaderaTack till dig för alla fina och bra recept du delat med dig av under det gångna året....har en lång lista på bakverk jag vill testa :)
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Vad kul!! Gott Nytt År till dig med :D
RaderaSå gottit & tack så hjärtligt för dina recept ...
SvaraRadera•°*”˜˜”*°•.¸☆ ★ ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆
╔╗╔╦══╦═╦═╦╗╔╗ ★ ★
║╚╝║══║═║═║╚╝║ ☆¸.•°*”
║╔╗║╔╗║╔╣╔╩╗╔╝ ★
╚╝╚╩╝╚╩╝╚╝═╚╝ ♡¥☆
NEW YEAR ☆ 2014!
Gott nytt år!
SvaraRaderaKram Jenny
Så himla gott det låter! Måste absolut testas.
SvaraRaderaTack för alla underbara recept och inlägg som du bjudit på under det gågna året.
Ser fram emot nästa år!
Gott Nytt År!
Kram M.E
Så god den ser ut, tyvärr hade jag redan påbörjat desserten innan jag såg denna, så det får bli en annan gång. Den som väntar på nåt gott...
SvaraRaderaTack för alla recept du delat med dig av, dom uppskattas verkligen:)
Ett riktigt Gott Nytt År till Dig!!
kram lisa
Tittar in för att önskar dig en fin start på det nya året!
SvaraRaderaJag vill dessutom passa på att tacka för alla fina recept du bjudit på under det gångna året!
Kram Marie
säger bara mumsfilibabba vad gott det ser ut....samtidigt vill jag önska dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR kram från Maja
SvaraRaderaAwesome article.
SvaraRaderaHave a look at my web-site - after Effects templates
magnificent issues altogether, you just gained
SvaraRaderaa new reader. What would you suggest in regards to your put
up that you just made some days in the past? Any certain?
my weblog; best anti aging night cream
) the report stipulates that electrical energy accounts for 44 percent
SvaraRaderaof the total water production costs of a typical membrane seawater desalination. Remember, not all grit is just dirt; it can include many different elements and materials that can't be removed through the pooling process.
A key factor that facilitates carrying out this process is the fact that the bacteria
that oxidize nitrite to nitrate (nitrobacter) grow much more slowly
than the bacteria that oxidize ammonia to nitrite (nitrosomonas) and the bacteria that oxidize carbon and hydrogen containing organic matter to carbon dioxide and water.
Also visit my site :: jeonsoccer.com ()