söndag 5 januari 2014

En bild från bakdagen

Som jag berättade igår bakade barnen bananmuffins. De är jättelätta att baka och faktiskt är ett av mina mest besökta recept. Ett perfekt sätt att få användning av gamla prickiga bananer istället för att slänga dem, receptet hittar du HÄR.
På bilden ser du även russinbullar. Ett matbröd som är saftigt och gott och fick betyget 9,5 av 10 när jag frågade familjen, det receptet hittar du HÄR.

10 kommentarer:

  1. Fina bilder och russin i bullar gillar jag :) Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag googlade nyss bloggar Gran Canaria och hamnade här! Såg att du gärna svarar på frågor om det. Vi är på väg dit jag och min familj med vår 8 månaders bebis (som heter Edith!). Pulsen är hög på mig redan nu... Ja, var ska jag börja..? Hur är det med mat till bebis därnere? Finns det matburkar att köpa där? Finns det blöjor (vettiga), fruktpureer, NAN... ge mig dina bästa tiips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, vad kul att du hörde av dig till mig :)

      När vi åkte till Gran Canaria i våras så var vår minsta pojk ungefär lika gammal som er lille Edith (fötjusande gulligt namn!! ) vi hade då med oss 1 pkt byxblöjor till 1 veckas resa, det är de absolut smidigaste blöjorna att använda när man är på resa tycker jag. Det finns blöjor att köpa i de flesta butiker men har du bara närhet till närbutiker så är de dyra, så ta med egna om ni har möjlighet till det. Barnmat finns det också men ofta har ju barnen sina favoriter och det kan ju vara svårt att hitta rätt sort. Vi tog med oss egen barnmat, barnmat i mjuk förpackning med skruvkork. Barnet suger i sig maten direkt ur förpackningen och våran lille kille gillade den maten både kall och värm, väldigt smidigt när vi inte alltid hade möjlighet att värma maten.

      Fruktpuréer finns det också att få tag på, det köpte vi flera gånger. Sedan går det ju alltid att mosa bananer och ge som mellanmål. Nu vet jag ju inte vart ni ska bo men på de större orterna så liknar affärerna mycket dem som vi har här i Sverige. Spar finns bla i Playa del Ingles och i San Augustin. I ett köpcentrum som heter Atlantico finns en stor och välsorterad matbutik och många fina butiker, där hittar du även Mc Donalds. Atlantico ligger utmed vägen en bit efter flygplatsen, dit kan ni ta både taxi (ganska billigt med taxi) eller åka stadsbuss, fråga på hotellet vilket bussnummer om ni tänker åka dit.

      Alla människor som vi träffat på Gran Canaria har varit väldigt barnvänliga, på resturangerna vill de gärna skoja lite med barnen, troligtvis för att vi ska välja att gå dit igen ;) Det är aldrig några problem att be om att få en extra tallrik så att man kan dela med sig av sin egen mat om man har ett litet barn med sig. Matstolar till barn finns på de flesta restauranger.

      Är det något annat du funderar på så hör gärna av dig igen.

      Madame Edith

      Radera
  3. Tack snälla för ditt svar! Man oroar sig nog mkt i onödan.. Tror att det är ett u-land man ska till fast de har samma saker som hemma. Bebisar finns det väl där med! Det ska nog ordna sig med maten. Jag tänkte packa ner fryst hemlagad mat för ett par dar, då lilla Edith äter bara hemlagat.. sen nån köpt mat med.
    En sak jag funderar mkt på är babyskydd. Vi kommer INTE att ta med det.. Men hur är det när man ska åka buss (tänker t.ex. transfer till hotellet, stadsbuss, taxi). Får man ens åka med om man ej har bilstol?!

    Vi ska bo i Puerto Rico, så vi räknar med mkt motion för att skjuta upp vagnen till hotellet! :)

    /Erika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Små barn får man åka med i knät, de kör väldigt fort med taxibilarna så det känns inte helt bekvämt att åka utan babyskydd men de har inte det som krav. I bussen får du också åka med baby i knät, jag tror att det är från 3 år som de måste sitta på eget säte enligt lag.

      Tänk på att inte spänna bältet runt både dig och Edith. Bältet ska bara spännas runt dig om du åker med henne i knät. Ett tips kan ju vara att be hotellpersonlen att kolla om det går att beställa taxi med babyskydd om ni ska åka någonstans. Det vore ju det allra bästa :)

      Trevlig resa!

      Radera
  4. Bananmuffins är verkligen en riktig höjdare. Fick ägna mig åt sådant bak här hemma igår när jag upptäckte att vi visst glömt bort bananerna som handlats innan jul. Skönt när de slipper gå till spillo :) Liza

    SvaraRadera
  5. Hej Gumman, det var så himla länge sen nu! Vad härligt att få komma in och titta runt lite hos dig. Jag har knappt tid att blogga eller titta runt längre, men tiderna kanske blir lite bättre framöver!
    På tal om banan.. jag gjorde pannkakor häromdagen, eller rättare sagt plättar, med bara ett par ägg och en banan. Det blev supergott till frukost och TOTALT NATURLIGT ! Bara en banan till två ägg, för varje person.. eller för två barn. Stek som plättar i smör, så de går att vända enklare.

    Ha det så gott och jag önskar dig ett fint år som kommer!

    Kramar Linnea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att höra av dig :) Banan i plättar låter ju jättegott, det måste jag testa. Önskar dig också ett riktigt gott 2014. KRAM

      Radera
  6. Tack för recepten, de ser intressanta ut. Ska testa!
    Kram/Rozie

    SvaraRadera
  7. Båda ser jättegoda ut!

    Önskar dig en fin helg! Kram Jenny

    SvaraRadera