måndag 16 juni 2014

Inbakad vitlökskassler

Inbakad vitlökskassler
En favorit som ingår i kategorin EDITHS BÄSTA
(ca 4-5 pers)

Ca 400 g kassler
100 g färskost med vitlökssmak, tex creme bonjour
2 dl creme fraiche, 34 %
4-5 dl riven ost
Vitpeppar
 1 st rulle färsk smördeg
Uppvispat ägg

Skär kasslern i tärningar.
Blanda ihop färskost, creme fraiche och riven ost.
Blanda ner kasslern och smaka av med vitpeppar.

Lägg blandningen i mitten på smördegen, se bild!
Nyp ihop smördegen på långsidorna och kanterna.
Vänd på smördegspaketet så att skarven hamnar underst.
(smördegen håller ihop bäst när skarven hamnar underst)

Pensla med uppvispat ägg.
Baka mitt i ugnen i 200° i ca 20 min.

Servera med tex klyftpotatis (RECEPT HÄR), ugnsrostad 
palsternacka och grönsallad
______________________________________________________
______________________________________________________

1 kommentar: