Salt/vitpeppar
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche, valfri fetthalt
2 msk fiskfond, se bild!
0,5 dl hackad dill
0,5-1 st citron
(ev.1 st äggula)
(ev.1 st äggula)
Salta/peppra på laxfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.
Blanda ihop grädde, creme fraiche, fiskfond och dill.
Smaka av med pressad citron.
(Vill du göra såsen tjockare kan du vispa ner 1 st äggula i såsen)
(Vill du göra såsen tjockare kan du vispa ner 1 st äggula i såsen)
Häll såsen över laxfiléerna.
Tillaga mitt i ugnen i 200° i ca 25 min
Servera med tex. ris och grönsallad.
____________________________________________________
Fler recept med lax hittar du HÄR
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Mums vilket härligt recept :) Jag älskar lax i alla former!! Ha det fint. Kram Anna
SvaraRaderaDetsamma till dig, kram!
Radera