Steg 1 - Vispa med elvisp ihop topping
200 g färskost, 6 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker, 150 g smör
( använd tex. philadelphiaost - låt smöret mjukna lite innan du vispar ihop toppingen )
__________________________________________________________
__________________________________________________________
Steg 2 - Kakbotten
200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 dl mjölk
4 dl frusna hallon, behöver ej tinas!
Gör så här:
Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker pösigt
Rör ner det avsvalnade smöret
Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten
Blanda sist i mjölken
Häll smeten i pappersklädd långpanna. Strö över hallon
Grädda långt ner i ugnen i 200° i ca 25 min.
Låt kakan kallna
Låt kakan kallna
Bred ut topping över kakan. Skär i valfria stora bitar
Tips! Kakan blir extra fin med riven kokos på toppen
______________________________________
_________________________________________
Alla mina söta recept hittar du HÄR >>
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Ser verkligen jättegoda ut!
SvaraRaderaSupergoda!! Jag lovar :D
Raderahur stor är långpannan du använder ?
SvaraRaderaMåttet inuti en djup långanna, ca 40x35 cm
RaderaDen måste min man och jag testa för den ser supergod ut.
SvaraRaderaDe är verkligen SUPERGODA!! Jag lovar :D
RaderaVilka fina kaffekoppar. wau och god kaka till
SvaraRadera