Rosenbröd - Detta recept ger 32 st rosenbröd
En lite mindre variant av fralla som passar till soppa eller som kuvertbröd eller på buffé
En lite mindre variant av fralla som passar till soppa eller som kuvertbröd eller på buffé
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk strösocker
12 - 13 dl vetemjöl
(plus lite mjöl till utbaket)
(toppas med uppvispat ägg och sesamfrön)
Smält smöret. Häll på mjölken och låt bli fingervarmt =37°
Rör ut jästen med lite av degspadet.
Häll på degspadet och övriga ingredienser. Arbeta ihop degen.
Låt jäsa i degbunken under bakduk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 32 st bullar.
(dela tex degen i 4 delar och varje del i 8 bitar = 32 st. Degbullarna blir lite större än golfbollar)
Lägg bullarna på två bakpappersklädda plåtar.
Klipp ett kryss i varje bulle. Låt jäsa under bakduk i ca 20 min.
Klipp ett kryss i varje bulle. Låt jäsa under bakduk i ca 20 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 8 min.
Låt svalna på galler utan bakduk.
Låt svalna på galler utan bakduk.
______________________________________________________
Fler recept på frallor hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
_________________________________________________________________________________
Alla mina brödrecept hittar du HÄR >>
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar