onsdag 22 april 2015

Städtips - Rengör ugnsluckan med tandkräm

Ja, nu får jag skämmas ihjäl men det blir ju ingen före och efterbild om jag inte visar er hur smutsig ugnsluckan var från början. Så här såg alltså glaset ut innan jag började, på bilden till höger har jag lyft ut glasluckan och håller den stående för att ni lättare ska kunna se skillnaden. Det jag har gjort är att jag har skrubbat glaset med tandkräm. Först klickade jag ut lite tandkräm på ugnsluckan och smetade ut den med en fuktig kökssvamp (bild på kökssvamp här)  sedan gnodde jag runt tandkrämen med kökssvampen. Blötte svampen lite emellanåt och tog lite mer tandkräm när det behövdes. Det funkade hur bra som helst. Det var några små prickar som var lite envisa, de skarpade jag försiktigt bort med en degskrapa utan att repa glaset.

3 kommentarer:

  1. Alltid värt försök att testa. Jag brukar på våran vanliga spis med plattor köra bakpulver och ättika på det vita och det blir bra det också.
    Ha en fortsatt bra kväll // kram Barbro

    SvaraRadera
  2. Jag hatar att städa, så någon typ av semester när huset behöver städas är riktig ångest för mig. Förra året bestämde jag mig för att testa julstäd av riktiga professionella. Jag anställde Ania's Städ, som jag har hört många positiva saker om, från mina vänner. Jag vart inte besviken och jag behövde inte röra något i närheten av städningen. Jag kommer säkert använda tjänsten igen.

    SvaraRadera