Nu har jag gjort smeten till glasstårtan som jag skrev om tidigare i veckan >>. Och herrejösses så god den blev, jag skulle kunnat slickat i mig hela smeten om inte det vore för att jag skulle blogga om den. Det här kan ju inte bli annat än gott tänker jag men än så länge vet jag ju inte hur den smakar som färdig glass eftersom den står på frysning just nu. I smeten har jag bland annat rivit ner citronskal och pressat ner citronsaft. Det är ju så lätt till att det slinker ner en eller två citronkärnor i smeten också och det vill man ju absolut inte få som överraskning i galsstårtan sedan. Så för att undvika detta brukar jag alltid, vad det än är som jag ska pressa ner citron i, använda mig av en hushållssil. Jag sätter silen på bunken och sedan låter jag saften från citronen rinna igenom silen ner i smeten. Kvar i silen blir då alla kärnor och klumpar från fruktköttet. Supersmidigt!
Vad använder du för att pressa citronen?
SvaraRaderaJag pressar citronen genom att klämma ihop en citronhalva med handen. För att få ut den sista saften ur citronen brukar jag trycka med en gaffel mot sidorna inuti citronen. Jag använder oftast inte någon särskild citruspress.
Radera