onsdag 15 april 2015

Ta bort repor från tallrikarna

Go förmiddag :) Hoppas att ni har det bra trots regn och rusk, för jag gissar att det inte bara är här som vi har ett riktigt trist väder. Jag bor några mil utanför Jönköping och här är det grått på himlen och det regnar lite smått utanför fönstret. Ett riktigt inneväder.
Jag har äntligen tagit tag i ett mindre projekt, en sådan där grej som man borde göra men som aldrig blir av. Vid min sida har jag en hjälpsam kille, det är Ludwig som är ledig från förskolan idag och då passar en sådan här grej perfekt att ta tag i :)
Våra tallrikar har blivit så fula, de är fullständigt täckta med bestickrepor. Det ser nästan ut som någon ritat med en blyertspenna på dem. Hur trist som helst.
Nu har jag testat att skrubba dem med bakpulver. Jag blandade bakpulver med lite vatten så det blev som en gegamoja. Svårt att förklara men mycket bakpulver och lite vatten tog jag, inga exakta mått. Sedan gnuggade jag runt gegamojan på tallrikarna med den grova sidan av en kökssvamp. Ludwig fick testa lite också som ni ser på vänster sida i kollaget. Det funkade förvånansvärt bra måste jag säga. Jag testade även att gnugga med lite salt på samma sätt, det fungerade också bra. 
De allra djupaste märkena har jag inte fått bort men tallrikarna är nu tusen gånger finare än förut så det här tycker jag absolut att ni kan testa om ni också har bestickrepor på något porslin. Fyll gärna på med fler tips om det är någon av er som har något knep på hur man kan få bort repor på tallrikarna. Jag tar gärna del av era erfarenheter och tips, och säkert gör mina läsare det också.
Fler husmorstips hittar du HÄR >>

3 kommentarer:

 1. Oj så smart! Hade ingen aning om att det funkade :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske olika på olika tallrikar men på mina funkade det riktigt bra :) Perfekt att använda sådant som man har hemma och slippa använda olika kemikalier.

   Radera
 2. Tack för tipset, hade inte trott man kunnat göra någonting åt reporna förutom att förnya tallriksutbudet i skåpet! :)

  SvaraRadera