torsdag 25 juni 2015

Kyckling i ugn - Mycket saftig och god kycklingfilé


Tillaga kycklingfiléer i ugnen så blir de mycket saftiga och goda
Receptet är ett grundrecept, går att variera med olika kryddor

Recept
Färska eller upptinade kycklingfiléer
Smör/salt/vitpeppar

Gör så här:
Bryn filéerna runt om i het stekpanna 
Salta/peppra
Lägg de brynta filéerna i ugnsform
Tillaga klart mitt i ugnen i 200° i ca 20 min.
(Skär ett snitt i tjockaste delen i en filé för att se att kycklingen är klar. 
Köttsaften ska vara klar, inte rosa)
(Tips! Smaksätt med buljongtärning - LÄS HÄR >>)
________________________________________________

Tips!
Använd tex. i recept som innehåller grillad kyckling

Gott som pålägg eller i kycklingröra >> eller på buffé
Eller servera till klyftpotatis >> och bearnisesås

___________________________________
Fler recept med kyckling hittar du HÄR >>
Fler tips från köket hittar du HÄR >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar