onsdag 20 april 2016

Mjuk rabarberkaka

Ett riktigt bra recept på mjuk rabarberkaka - Gillar ni rabarber så baka denna
Detta recept ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>

Steg 1:
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
Ca 0,5 liter rabarber
skala och skiva rabarber i ca 1 cm tjocka skivor

Smält smöret. Låt svalna lite. 
Vispa ägg/socker pösigt. Blanda ner smör och vetemjöl
Häll smeten i smord springform, ca Ø 24 cm
Tryck ner rabarberbitar jämt fördelat i kakan

Grädda kakan mitt i ugnen i 175° i 30 min.
Medan kakan gräddas gör du steg 2, se nedan!
______________________________________________________________
Steg 2:
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 msk smör, ca 10g

Koka grädde, socker, smör på medelvärme i ca 15 min.
(rör lite då och då)
Bred ut blandningen på kakan
Ställ in i ugnen igen i 175° Grädda i 10 minuter till
Låt svalna i formen. (godast kylskåpskall)

Servera rabarberkakan som den är 
eller med en klick vaniljvisp >>
____________________________________
__________________________________

11 kommentarer:

  1. åhhhh,det vattnas i munnen!!!! Skall bakas ikväll!!!!

    SvaraRadera
  2. Åh vad kul!! Allra godast kylskåpskall men även god att servera ljummen. Berätta gärna vad du tyckte :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var makalöst god!!! Lika god att ätas utan sås till,det gick några bitar under trädgårdsjobb idag=) Ska göra en till och ta med på jobbet,dom kommer jubla! =D

      Radera
    2. Vad roligt :D Hoppas att dina arbetskamrater tycker lika mycket om den, berätta gärna vad de tyckte, skulle vara så roligt ♥

      Radera
  3. Går denna att göra i långpanna? Ska man dubbla eller tredubbla receptet då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr har jag aldrig bakat denna kakan i långpanna, gissningsvis skulle det fungera att dubbla receptet. Graderna borde vara samma men kanske något längre tid. Jag är ledsen men jag kan inte ge dig ett helt säkert svar på din fråga.

      Radera
  4. Bakade denna idag men jag tog nektariner, väldigt god, trots att vi åt den ljummen, ack.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande med nektariner i :D Kul att du gillade receptet. KRAM

      Radera
  5. Om jag bara hade haft lite rabarber kvar i frysen, till denna goda kaka, men det har jag inte.. Så jag sparar receptet och bakar den senare i vår.
    Ciao

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som en väldigt bra idé :) Den är supergod, jag lovar!

      Radera
  6. Får nog testas när dom första rabarberna kommer.
    Ha en bra torsdag vi vänner här och kram Barbro

    SvaraRadera