På bilden ser ni kycklingfilé med fetaostsås serverad med kokt ris, grönsallad och rostad majs.
I detta inlägget visar jag hur jag förbereder maträtten dagen innan
Dag 1.
Mät upp vattnet till riset i en kastrull. Sätt på lock. Mät upp riset i ett litermått. Sätt tex. en tallrik över. Förvara på diskbänken under natten.
Dela kycklingfiléerna på mitten. Salta/peppra. Bryn i en klick smör. (inte genomsteka)
Lägg filéerna i ugnsfast form. Skiva tomater. Lägg tomaterna bredvid kycklingen. Skiva gurka. Lägg gurkan i en skål. Blanda i en skål ihop creme fraiche och fetaost. (Ev. salta/peppra)
Plasta allt och ställ i kylen.
Dag 2.
Bred ut fetaoströran på kycklingfiléerna. Lägg på tomatskivor och riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 200° i ca 30 min.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Rosta majskornen - beskrivning HÄR >> (eller ät majskornen utan att rosta)
Servera med butiksköpt färdigsköljd sallad i påse och gurkskivorna. Strö ev. över lite salladskrydda. Klart!
Fler tips på mat som går att förbereda hittar du HÄR >>
Bred ut fetaoströran på kycklingfiléerna. Lägg på tomatskivor och riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 200° i ca 30 min.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Rosta majskornen - beskrivning HÄR >> (eller ät majskornen utan att rosta)
Servera med butiksköpt färdigsköljd sallad i påse och gurkskivorna. Strö ev. över lite salladskrydda. Klart!
Fler tips på mat som går att förbereda hittar du HÄR >>
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar