Servera med tex. pasta, ris eller hasselbackspotatis >> ( Receptet ger ca 5 port )
Recept
1 pkt bacon, ca 125 g
1 kg kycklingfilé
Smör/Salt/vitpeppar/soya
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1,5 hönsbuljongtärning
3 dl creme fraiche, 34%
Gör så här:
Klipp baconet i bitar och knaperstek.
Låt rinna av på ett hushållspapper.
Skär kycklingfiléerna i bitar, ca 6 bitar/filé
Bryn kycklingbitarna i en klick smör. Salta/peppra.
Pressa i vitlöken. Låt fräsa någon minut.
Häll på vatten och vispgrädde.
Värm upp. Lägg i buljongtärning(ar) och låt smälta.
Rör i creme fraiche. Smaka av med salt/peppar och soya.
Låt småputtra under lock på låg värme.
Skär ett snitt i största kycklingbiten för att se att kycklingen är helt klar.
Strö över det knaperstekta baconet vid serveringen.
________________________________________________
_______________________________________________________________________
Denna skall jag också prova
SvaraRaderaÅterigen Tusen Tack för att du delar med dej av alla dessa goda recept
Kram
Catarina A
Tack till dig för att du lämnar kommentarer. Jättekul tycker jag ♥
RaderaDet var en jättegod kycklingrätt som jag kommer att tillaga fler gånger och även när vi får besök. Gillar smakerna och kycklingen blev så mör. Tack för dina toppenrecept
SvaraRaderaHa en fin dag
Hälsning
Malin
http://wiper.bloggplatsen.se/2016/01/06/11245490-madame-edits-kyckling-i-kramig-och-god-sas/