onsdag 9 september 2015

Köttbullar utan ströbrödsklumpar

Här rullas det köttbullar idag. Jag gör som jag oftast gör, tillagar köttbullarna i ugnen på en smord plåt. Att tillaga köttbullar i ugn är smidigt och det blir mindre os i köket, perfekt när man ska göra många köttbullar för att fylla upp frysen. Den fina stekytan är dock svår att få i ugnen så därför steker jag alltid till köttbullarna i en klick smör i stekpannan innan servering. Bara så att de får lite färg. 
Jag har ett tips till er som tycker att det kan vara svårt att få ströbrödet ordentligt blandat med köttfärsen, det händer ibland att ströbrödet klumpar ihop sig och kan bilda lite klumpar och det är ju inte så kul. Visst går det att pilla bort klumparna men vill man inte det så kan man helt enkelt bara byta ut ströbrödet med samma mängd havregryn. Det blir lika gott och havregrynen kommer inte att märkas i köttbullarna när de är tillagade. Det funkar självklart lika bra att göra på samma sätt med köttfärsbiffar och köttfärslimpor om man vill.
Mitt recept på köttbullar i ugn hittar du HÄR >> och som jag skrev ovan går det bra att ta havregryn istället för ströbröd. I övrigt följer du bara receptet som vanligt.

2 kommentarer:

 1. Har nog aldrig testat att göra dem i ugnen - men det verkar bra om man ska göra många! Måste testa med havregryn också! Tack för tips!

  Kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det absolut smidigaste sättet tycker jag. Och skönt att ha lite köttbullar i frysen :D Kram!

   Radera