Rimbobullar - Tips: Det går även bra att kalljäsa bullarna övertäckta på en plåt i kylen över natten.
OBS! Du behöver även ägg till pensling och florsocker till glasyr (24 st)
Degen:
25 g jäst
2 dl mjölk, kall
200 g smör, rumstempererat
2,5 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl
Rör ut jästen med lite kall mjölk.
Tillsätt samtliga övriga ingredienser och arbeta degen i ca 5 min.
(Dela smöret i bitar. Mjölmängden är lagom när degen släpper bunkens kanter)
Täck över bunken med bakduk medan du gör fyllningen.
______________________________________________________
Fyllning:
100 g smör, rumstempererat
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Mosa ihop fyllningen med en gaffel. Dela degen i två delar.
Kavla på mjölat bakbord ut varje del till en kvadrat, ca 30x40 cm
Skär ut 12 st lika stora degplattor på varje kvadrat. (= totalt 24 st)
Klicka ut lite fyllning i mitten på varje degplatta.
Vik in hörnen så att de möts i mitten. Lägg bullarna i formar.
Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 12 min.
______________________________________________________
Blanda florsocker med lite vatten till en trögflytande glasyr.
Ringla glasyren över bullarna när de svalnat.
______________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Rimbobullar - det var längesen! Kanske blir bakning i helgen - tack för tipset!
SvaraRaderaDet håller vi tummarna för! :D Trevlig helg!
Radera