Idag har jag gjort en paj med kokt potatis som fyllning. Potatisen samlar jag ihop efter de middagar vi får potatis över. Jag kokar hellre för mycket än för lite. Sedan steker jag någon gång under veckan upp potatisen eller använder den i en omelett eller som idag i en potatispaj. Potatispaj är både lyxigt och gott och passar perfekt till buffé, ni ska snart få receptet på den :D Men tipset i detta inlägget skulle egentligen inte handla om potatis. Tipset jag tänkte skriva om kommer här. När jag gör pajdeg så arbetar jag alltid ihop pajdegen direkt i formen. Jag mäter upp och häller ut alla ingredienserna i en pajform eller springform. Nyper ihop degen med fingertopparna och trycker sedan ut pajdegen direkt i formen. Det går hur bra som helst och det blir lite mindre disk. Och de gånger som pajskalet ska vila i kylen i till exempel 20 min så ställer jag in formen med pajdegen i frysen i 5 minuter istället.
Fler tips från köket hittar du HÄR >>
Fler tips från köket hittar du HÄR >>
Men ÅH va SMART!!! Varför har jag inte kommit på det? Istället för gratäng. Potatis OCH paj.....kan det BLI bättre??? Tror inte det! Ha en skön helg!:-D
SvaraRaderaTack detsamma ♥
SvaraRadera