måndag 7 september 2015

Undersökningen är avslutad och en kommentar på facebook

Men herregud vad roligt. Detta gäller äppelkakan som jag bloggade om igår >>. Jag ska innan jag berättar mer förtydliga att ni får gärna dela mina inlägg på facebook >>  självklart är det okej, det är inte det som detta handlar om. Jag såg precis att en man kommenterat bilden på äppelkakan som en av mina följare delade på facebook. På bilden hade jag skrivit att maken gav äppelkakan betyget 10/10. Kommentaren till detta blev då av mannen på facebook - Han vågar inte säga vad han tycker. Och av någon konstig anledning tyckte jag att det var så himla roligt. Jag hade inte ens tanken på att det kunde tolkas på det viset. 
Samtidigt kan jag tycka att det nästan är lite läskigt att jag sitter i min egen värld och tror att alla tolkar det jag skriver och gör på samma sätt som jag själv ser det. Så kanske det inte alls är. Lite läskigt men en väldigt mild och oskyldig kommentar, så jag tyckte det var kul.
Men vem vet, kanske är det fler än mannen på facebook som tolkade texten på bilden på samma sätt. Jag vill ge en förklaring till varför jag skrev det som jag gjorde på bilden. Jag och Fredrik har haft några av barnen ute på vift i helgen så när jag bakade äppelkakan så var vi inte så många runt bordet som vi brukar vara. Efter att Fredrik en tredje gång tog en bit av äppelkakan, vilket totalt blir nära halva kakan så frågade jag vilket betyg han skulle ge äppelkakan på en tiogradig skala. Jag förstod ju att han gillade den. Då svarade han att ja den var ju god så det skulle bli en tia. Det var anledningen att jag skrev det på bilden. Eftersom jag inte har möjlighet att låta er provsmaka det jag lagar och bakar så gör jag så gott jag kan med ord att försöka få er att förstå när det är ett riktigt höjdarrecept som jag publicerat. På detta sättet gjorde jag denna gången.

Jag vill även säga tusen tack till alla som var med i min undersökning. Jag kan säga att jag blev riktigt förvånad över resultatet. Jag var till 90% säker på att det enbart var mina recept som lockade läsare. Att det även finns ett intresse runt mig som person känns oförskämt smickrande. Det känns jätteroligt samtidigt som jag är lite orolig över hur det ska påverka mig. Jag har jättesvårt att få mitt offentliga jag och mitt personliga jag att bli en och samma person. Jag kommer att berätta mer om det i ett senare inlägg annars blir denna texten alldeles för lång.
På tal om långa texter. Jag har en tendens att skriva alldeles för långa texter när jag skriver textinlägg. Upplever ni att texterna blir jobbiga att läsa eller tycker ni rent av att det är roligt när texterna är lite längre. Berätta gärna. 
Äppelkakan på bilden är väldigt lätt att baka. Det går bra att behålla skalet kvar på äpplena om man vill att det ska vara extra smidigt. 

4 kommentarer:

 1. Rolig kommentar det där ;) Tackar för receptet, den kommer säkert mina killar att gilla. Kram Suss

  SvaraRadera
 2. En av anledningarna till att jag föredrar din blogg framför andra fina matbloggar är just att det inte bara handlar om mat. Det är kul att läsa även om dig och din familj, huset, inredning mm. Dina recept är också anpassade för barnfamiljer och det är både gott och lättlagat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojojoj tack snälla!!! Det är svårt att ta in att det finns ett intresse runt mig själv, men väldigt kul :D Stor kram och tack snälla för din kommentar ♥

   Radera