Samla ihop potatisrester från veckans middagar och gör en god potatispaj
Kan serveras istället för potatisgratäng till exempel :D Mycket god!
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Arbeta ihop samtliga ingredienser till pajdegen
Tryck ut i en springform ca Ø 25 cm
Nagga. Ställ in i kylen i 30 min
___________________________________________
Fyllning
Kokt potatis, ca 700 g
4 ägg
2,5 dl vispgrädde
150 g riven ost, gärna lagrad
Salt/vitpeppar
Förgrädda pajskalet i 225° i 10 min
Skiva potatisen och fyll pajskalet med skivorna
Vispa samman ägg, grädde, ost, salt och vitpeppar
(mängden salt/peppar efter smak, ca 0,5 tsk salt och 2 krm vitpeppar)
Häll äggstanningen över potatisen
Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 30 min
(eller tills äggstanningen stelnat)
______________________________________________________________________
Fler potatisrecept hittar du HÄR >>
Fler tips från köket hittar du HÄR >>
_____________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Förgrädda pajskalet i 225° i 10 min
Skiva potatisen och fyll pajskalet med skivorna
Vispa samman ägg, grädde, ost, salt och vitpeppar
(mängden salt/peppar efter smak, ca 0,5 tsk salt och 2 krm vitpeppar)
Häll äggstanningen över potatisen
Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 30 min
(eller tills äggstanningen stelnat)
______________________________________________________________________
Fler potatisrecept hittar du HÄR >>
Fler tips från köket hittar du HÄR >>
_____________________________________________________________________
Alla mina matrecept hittar du HÄR >>
Måste provas , kul med omväxling :)
SvaraRaderaDet tycker jag absolut att du ska :D Supergott!!
RaderaDet här måste jag laga, kanske redan i helgen, till mitt lamm kött som jag nu varit och hämtat idag.
SvaraRaderatack för ALLA härliga tips som du kommer med.
Oh vad roligt!! Lycka till ♥ KRAM
Radera