måndag 23 maj 2016

379 kr för en sned tårta

Som jag berättade i ett tidigare inlägg så beställde vi en tårta till Ludwigs kalas. En hulkentårta, det var en stor grej för Ludwig att hans tårta skulle ha en bild på hulken. Något som han pratade om mycket efter att vi hade varit på konditoriet och beställt den. 379 kr tyckte jag var väl saftigt för denna storleken på tårta men med bilden på blir det ju så klart ett högre pris än vad det blir för tex. en prinsesstårta. Jag tyckte i alla fall att det var värt det när vi bestämde oss för att beställa den. 
Jag vet inte vad ni tycker men är det inte så att man kan ha vissa förväntningar på en tårta som är köpt på ett bageri? När vi öppnade lådan som tårtan låg i så fick vi se den snedaste tårtan vi sett. Kanterna buktade liksom utåt. Jag brukar ofta säga att man inte ska vara så petnoga med utseendet på bakverk när man bakar. Och det tycker jag verkligen inte. När man bakar hemma! Men vid beställning där man tar betalt för sina bakverk tycker jag att kunden kan ha högre förväntningar. Självklart kan det se hembakat och inte helt perfekt ut då också. Men då ska det tydligt framgå tycker jag. Vad tycker ni? Kanske bör jag tillägga att tårtan var god och att vi inte körde rally med tårtan på vägen hem.

4 kommentarer:

 1. Hade utan tvekan kontaktat dom!
  Dåligt att de ens väljer att paketera en sån tårta i kartong ut till kund, hur god den nu än må vara.

  SvaraRadera
 2. Du har säkert rätt. Med gäster som satt och väntade kunde jag inte annat än ställa fram tårtan, svårt att reklamera just en tårta eftersom tanken är att den ska ätas upp. Men visst skulle de få veta att det inte kändes okej, rent av pinsamt att ställa fram tårtan på bordet. Alla gästerna vet vart vi beställde tårtan men jag vill inte hänga ut konditoriet här. Mina äldsta barns reaktion var när de såg den: -Den har en sommarjobbare gjort!

  SvaraRadera
 3. Jag hade begärt pengarna tillbaka, en ursäkt och även kompensation för besvikelsen över att behöva sätta fram en såda misslyckad skapelse. Otroligt oförskämt att ta betalt för något sådant! Tyder på bristande professionalitet.

  SvaraRadera
 4. Ingen konditor med yrkesstolthet leverer en sånn kake!

  SvaraRadera