tisdag 24 maj 2016

Snabb glass med fryst mango

Vilket väder! Så underbart. Nu gäller det verkligen att svalka sig så då tänkte jag ge er ett tips. Mixad banan och mango blir en supergod och svalkande glass. Använder ni mogna bananer, de där lite brunprickiga bananerna som ofta blir kvar i fruktskålen, då behöver glassen inte sötas. Annars kan man tillsätta lite florsocker eller vaniljsocker.
Lätt som en plätt är det att göra glassen. Gör så här: Använd prickiga bananer om du vill ha en naturligt söt smak. Skiva först 1 st banan och låt bananskivorna frysa lite på till exempel en bakpappersklädd skärbräda i frysen. Lägger man bananskivorna direkt på skärbrädan kan de frysa fast. Ingen exakt tid på hur länge de behöver vara i frysen men ungefär en timme. Häll i lite naturell yoggi eller fil i botten på mixern, bara några matskedar. Funkar med vaniljyoggi också. Häll på de frusna bananskivorna och 1 pkt fryst mango. Låt eventuellt mangon tina lite först för att lättare mixas sönder, det beror på hur stark mixer du använder. Mixa samman alltihop. Tillsätt mer yoggi om du vill ha en lösare konsistens. Söta om du vill ha en sötare smak, läs ovan!
Servera med en gång. Det räcker till två stora glas som på bilden eller tre mindre glas eller serveringsskålar. Tips! Gott att toppa mangoglassen med riven kokos.

1 kommentar:

  1. har gjort något liknade men jag blandade i lite hallon och björnbär också.
    kram och ha en fortsatt bra dag // Barbro

    SvaraRadera