måndag 9 maj 2016

Tomatbröd

Ett färgglatt tomatbröd med passerade och soltorkade tomater
Tips! För smak av vitlök - Arbeta in ca 4 pressade vitlöksklyftor i degen

Recept
ca 10 st soltorkade tomater
1 förp. passerade tomater ca 390g
4 dl vatten
50 g jäst
0,5 dl olivolja
2 tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk torkad oregano
4 dl grahamsmjöl
ca 9 dl vetemjöl

Gör så här:
Hacka soltorkade tomater
Värm passerade tomater och vatten till 37°
Rör ut jästen med lite av blandningen
Tillsätt soltorkade tomater och övriga ingredienser
(mängden vetemjöl är lagom när degen släpper bunkens kanter)

Arbeta degen smidig. Jäs under bakduk i 30 min.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Forma degen till 2 st brödlimpor

Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min
Pensla med vatten (strö ev. på lite oregano och flingsalt)
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 25-30 min

Låt svalna på galler utan bakduk
___________________________________
_________________________________________

4 kommentarer:

  1. Har för mig att jag såg en kaka med frysta hallon på Facebook nyligen men kan i te hitta den igen kan du hjälpa mig?

    SvaraRadera
  2. Hej Ewa :) Självklart vill jag göra det!

    Låg den i dagens facebookinlägg så är det denna hallonkakan: http://madame-edith.blogspot.se/2016/04/hallonrutor-i-langpanna.html

    Den finns även med klickbar bild i högerspalten.

    Var det inte den kakan så hör av dig igen. KRAM

    SvaraRadera
  3. Var det hallonrutor med färskost så finns det receptet här:

    http://madame-edith.blogspot.se/2014/11/hallonrutor-med-farskosttopping.html

    SvaraRadera
  4. hej! Undrar HUR mycket jäst du använder, tycker inte jag ser det i receptet....

    SvaraRadera