Supergoda och verkligen lättbakade daimkakor - Ingår i EDITHS BÄSTA >>
( Receptet ger ca 30 st daimkakor )
Recept
2 st dubbeldaim
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 msk sirap
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Gör så här:
Hacka daim grovt
Kör ihop de övriga ingredienserna i en matberedare
(Har du ingen matberedare så kan du använda en stor bunke och elvisp)
Arbeta in hackad daim i degen
Plasta in degen och lägg i frysen i 10 min
Rulla ut bollar Ca 30 st med Ø ca 2 cm
Lägg degbollarna på pappersklädda plåtar. Inte för tätt!
Platta till varje boll enligt bilden ovan
Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 12 min
_____________________________
___________________________________
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar