Här kommer ett recept på en enkel och god köttgryta blandad med grönsaker. Använd fläskytterfilé eller fläskfilé efter eget tycke. Grönsakerna ger god smak åt såsen så skynda därför inte med att servera grytan utan låt den gärna stå och småputtra en stund och suga åt sig alla smakerna. Istället för ris kan man servera pasta till om man hellre vill. Eller potatis, det är gott det med.
Receptet ger en ganska stor sats köttgryta så äter man inte upp allt vid ett och samma tillfälle så kan man njuta av goda rester någon eller några dagar senare. Då har även smakerna från grönsakerna framträtt ännu mer och grytan har blivit ännu godare.
Receptet kommer här:
Köttgryta som blir lika god med fläskfilé som fläskytterfilé
Grytan ger ca 8 port - Tips! Går inte allt åt så använd resterna till matlåda
Recept
ca 1 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
Salt/vitpeppar
ca 200 g champinjoner
3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 liten zucchini
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche 34%
ca 2 msk konc. kalvfond
0,5 dl tomatpuré
Gör så här:
Putsa och skiva fläskfilén eller fläskytterfilén
Bryn köttet i stekpanna i en klick smör
Salta/peppra. Lägg över i en stor gryta
Putsa och dela champinjoner i kvartar
Smörstek dem mjuka tillsammans med pressad vitlök
Lägg över i grytan. Strimla paprika
Skiva zucchini och dela skivorna i halvor
Fräs paprika och zucchini något mjuka i smör
Lägg över i grytan
Vispa ihop alla övriga ingredienser i stekpannan
Koka upp och häll sedan såsen i grytan
( Sila såsen om den innehåller stekklumpar )
Tips! Tillsätt ev. lite soya för fin färg
Tips! Tillsätt ev. lite soya för fin färg
Låt småputtra på låg värme medan riset blir klart
Smaka av med salt/peppar
_____________________________________
______________________________________________
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Dette ser fantastisk godt ut. Skal absolutt prøves!
SvaraRaderaHa en fin dag!
Vh.Anne-Mari
Vad roligt Anne-Mari :D Jag önskar dig en fin dag också ♥
Radera