En kladdig och riktigt smaskig kladdkaka med choklad i smeten
Man kan använda endast mörk choklad om man inte vill använda 2 olika sorter
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
100 g mjölkchoklad
200 g smör
4 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Bryt choklad i bitar
Smält choklad och smör över vattenbad LÄS HÄR >>
Vispa ägg och strösocker pösigt
Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten
Rör ner choklad/smöret
Rör ner choklad/smöret
Grädda i smord springform Ø ca 24 cm
Mitt i ugnen i 200° i 12-14 min
Låt den mycket lösa kladdkakan bli helt kylskåpskall
Baka gärna kladdkakan dagen innan servering
Baka gärna kladdkakan dagen innan servering
Servera med tex. hallon och vispgrädde
____________________________
_________________________________
För fler enkla recept - Följ mig på facebook HÄR >>
På Instagram heter jag @madameedithblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar