Kladdkakan blir extra god med sega polly i smeten - Lättbakat och mycket gott
Kladdkaka
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
5 msk kakao
Polly
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao
Rör ner smöret.
Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm
Sprid ut valfri mängd polly - Tryck ner dem i smeten.
Grädda mitt i ugnen i 150° i 30 min
Låt kladdkakan stelna några timmar i kylen
Ställ i rumstemperatur ca 15 min innan servering
( Polly mjuknar lite i rumstemperatur efter att ha blivit hård i kylen )
Servera med vispad grädde
____________________________________
_________________________________________
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar